Zásobování lékáren je důležité

Lékárny patří mezi velmi důležitou obchodní strukturu, kterou každý občas navštívíme z důvodu nemoci nebo jiného zdravotního trápení. Jak probíhá zásobování?

Lékárna patří neodmyslitelně k našemu životu a není snad nikdo, kdo by ji alespoň jednou nenavštívil a nevyužil jejích služeb. Ať už z důvodu nějaké nemoci, rady odborného lékárníka nebo si nepřišel s receptem pro nějaké léky. Lékárny už se nespecializují jen na výdej léku, ale v jejich volném prodeji najdete i čaje, kojenecké zboží, kvalitní kosmetiku nebo třeba různé samotesty. V době koronavirové krize byly lékárna doslova obložený z důvodu nákupu jak antigenních testů, tak také při nákupu zdravotnických roušek nebo respirátorů FPP2. V té době se dalo říci, že zásobování lékáren Technolife trochu vázlo z důvodu větší poptávky než možnosti naskladnění. Ale dá se to chápat, neboť to bylo něco nového, co nikdo nepředvídal ani neočekával.

logo

Zásobování lékáren je důležité a není to nic lehkého

Zásobování lékáren patří mezi velmi důležitou infrastrukturu. Ať už se jedná o zásobování klasických lékáren nebo třeba v těch v nemocnicích. U zásobování je důležité si vybrat kvalitního, a hlavně spolehlivého zásobovatele. Vždy by mělo toto důležité zásobování probíhat jen s certifikovanými léčivy.

prosklená vytrína

Při zásobování lékáren není jen důležité včasně zásobovat lékárny, ale také hlavně je zásobovat léky, které jsou opravdu potřeba. A jak to zajistit? Ať už se jedná o předobjednávky, tak k tomu také slouží statistiky. A z jakého důvodu. Není možné, aby každá lékárna měla všechny dostupné léky. Za prvé se ne v každé lékárně vše prodává a také léky mají jako vše ostatní svou trvanlivost. Existují samozřejmě i léky na velmi vzácné nemoci, které lékárny nemají hned k dispozici. Díky tomu je nutné mít zásobování schopné dovést tento lék do 24 hodin. Zásobování lékáren určitě nepatří mezi jednoduchou práci. Je to stresující funkce, která musí fungovat na 100%, aby všichni dostali své potřebné léčiva a mohlo se jim ulevit.